The RIAA

Ο προενισχυτής THERIAA είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων έρευνας και ανάπτυξης στην αναπαραγωγή της μουσικής από το αναλογικό μέσο που ονομάζεται πλατό-βραχίονας-κεφαλή, κοινώς Πικ Απ...

Η εμπειρία που αποκτήθηκε από την υλοποίηση του προενισχυτή Sensor Prelude IC - ένας προενισχυτής για κεφαλές MM/MC που θεωρείται από τους καλύτερους στην κατηγορία προενισχυτών για αναλογικά συστήματα έως 5.000 ευρώ και ας κοστίζει κάτι παραπάνω από το 1/3 της τιμής που αναφέρουμε- επέτρεψε στο Roger Adamek να πειραματιστεί, να εξερευνήσει τα όρια του "τι είναι τεχνικά δυνατό".

Η ποιότητα ήχου που επιτεύχθηκε δείχνει την αποτελεσματικότητα της σχεδίασης και την προσοχή που δόθηκε σε όλες τις επιμέρους λεπτομέρεις αυτής.

Η επιλογή των υλικών έγινε μόνο από τους "καλύτερους" του είδους και στο εσωτερικό του απέριττου εξωτερικά κυτίου συναντάμε την πολυτέλεια -εκεί που χρειάζεται, απο εταιρείες όπως οι: Elna, Sanyo, Nichicon, Vishay, Burr-Brown, Analogue Devices, TDK Epcos κλπ.

Τα επιλεγμένα υλικά μετρήθηκαν στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά τους ένα προς ένα, ταίραξαν μεταξύ τους ανά ζεύγη απόλυτα, για να εξασφαλίσουν την πλήρη συμμετρία για το αριστερό και δεξί κανάλι του προενισχυτή THERIAA.

Η προσοχή όμως της εταιρείας δε σταματά εδώ... Συνεχίζει στην τροφοδοσία. Ο Roger "πιστός" στη ρήση "ένας ενισχυτής είναι τόσο καλός, όσο το τροφοδοτικό του" επέλεξε εξωτερικό τροφοδοτικό, φιλοξενείτε σε αλουμινένιο κουτί, πλήρης συμμετρικής σχεδίασης, με 251.200μF χωρητικότητα! Οι μετασχηματιστές είναι πλήρως απομονωμένοι και θωρακισμένοι από το υπόλοιπο κύκλωμα, αποτέλεσμα αυτού το εξαιρετικό χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Μόνο η ανόρθωση και το πρώτο στάδιο ελέγχου βρίσκεται στο τροφοδοτικό. Όλα τα "υπόλοιπα" βρίσκονται στην κυρίως μονάδα. Η σύνδεση του εξωτερικού τροφοδοτικού με την κυρίως μονάδα γίνεται μέσω θωρακισμένου καλωδίου και απολήξεις Amphenol.

Οι ρυθμίσεις για την αντίσταση εισόδου, τη ρύθμιση κέρδους, την επιλογή εισόδου (XLR ή RCA) γίνονται από τους -υψηλής ποιότητας- επιλογείς της Omron, στην εύκολα προσβάσιμη πίσω πλευρά του προενισχυτή THERIAA. Η ισοστάθμιση RIAA επιτυγχάνεται με δύο παθητικά κυκλώματα με απόκλιση μικρότερη των 0.2dB από 20Hz έως 20kHz!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

 
Sensitivity adjustment: 0,2 - 0,3 - 0,4 - 0,6 - 0,9 - 1,4 - 2,0 -  2,5 - 5 mV 
Gain: 52 - 76 dB (2V rms output) 
Input impedance: 20 ohm - 47 000 ohm
Impedance adjustment: 20 - 30 - 50 - 100 -  200 - 400 - 1000 - 47 000 ohm 
Input capacitance: 100 pF
Imput mode: balanced / unbalanced
Input: RCA
THD: 0,01%
S/N: 85 dB
RIAA linearity: +/- 0,1dB (20Hz-20kHz) 
Output impedance: 70ohm
Output: XLR, RCA 
Nominal output level: 2V rms
Maximum output level: 9V rms 
   
Dimension: 440 x 265 x 120 mm - preamp
205 x 270 x 105 mm - power supply
   
Weight: 9 kg. - preamp
4,5 kg. - power supply
Guarantee: Two year.
Power consumption: max 17W 

 

Πίσω | Λίστα με όλα τα προϊόντα της αντιπροσωπείας

Facebook Twitter
© Copyright 2009 - 2024 Stepcom | HTML | CSS - Ανάπτυξη & Υλοποίηση Παπαδημητρίου Σπύρος